Du er her:  - Startside  - Miljø

Klimakonferansen 2011


Jens Stoltenberg i Durban

- Fagbevegelsen spiller en svært viktig rolle i klimaarbeidet

- Vi skal være fornøyd med at det i det hele tatt var mulig å få til et klimavedtak, sier Tore Eugen Kvalheim, tilbake i Norge etter å ha fulgt den siste ukens klimaforhandlinger i Durban. Han understreker at fagbevegelsen spiller en viktig rolle i klimaarbeidet.
Les mer
Jens Stoltenberg i Durban

Ventetid i Durban

Klimaforhandlingene i Durban er inne i sitt siste døgn, etter lite bevegelse den siste uken. - Det er nå det gjelder, skriver YS-rådgiver Gunn Kristoffersen.
Les mer
Klimakonferansen i Durban

Politikerne på plass

Tirsdag åpnet høynivå-delen av klimakonferansen her i Durban. Forhandlingene videreføres nå av politikerne, rapporterer YS-rådgiver Gunn Kristoffersen.
Les mer
Stoltenberg

Statsminister Stoltenberg om Norges bidrag til klimafond

Statsminister Jens Stoltenberg arrangerte i dag et sideseminar under klimakonferansen i Durban. Og han lover at Norge vil bidra økonomisk til å opprette et klimafond. FNs generalsekretær Ban Ki-moon, Etiopias statsminister Meles Zenawi og Lord Stern deltok på seminaret.
Les mer
Klimakonferansen i Durban

Deltakere fra YS solidaritetsprosjekt følger klimaforhandlingene

Deltakere fra YS’ solidaritetsprosjekt i det sørlige Afrika følger årets klimaforhandlinger i Durban. I en egen workshop har deltakerne blant annet gått gjennom arbeidet til IFS og diskutert hvilke saker den internasjonale fagbevegelsen kjemper for i Durban.
Les mer
Klimakonferansen i Durban

Qatar vertskap for COP18

- Valget av Qatar som vertskap for neste års klimakonferanse har vakt oppsikt her i Durban, rapporterer YS-rådgiver Gunn Kristoffersen fra klimatoppmøtet.
Les mer
Klimatoppmøtet i Durban

Solidaritetsarbeid i Durban

Sharan Burrow i IFS (Den Internasjonale Faglige Samorganisasjonen) takker YS for at så mange fagforeninger er til stede på klimatoppmøtet i Durban.
Les mer
Klimautspill

Delegasjon fra YS følger klimaforhandlingene i Durban

YS er også i år på plass under de internasjonale klimaforhandlingene, som startet 28. november i Durban i Sør-Afrika. Kyoto-avtalens fremtid og klimafinansiering er de mest sentrale spørsmålene på COP17, den 17. partskonferansen til FNs klimakonvensjon.
Les mer
Gunn Kristoffersen

Forventninger til Durban?

Hva kan vi forvente av klimaforhandlingene i Durban, spør YS-rådgiver Gunn Kristoffersen, til stede på klimatoppmøtet.
Les mer