Du er her:  - Startside  - Om YS  - YS-konferansen 2009

YS-konferansen 2009


ekstremvær

Program for YS-konferansen

Verden står midt oppe i to kriser som begge kan ha stor innvirkning på fremtiden vår. Hva skjer? Årets YS-konferanse har overskriften "Kapital og kriser - hva skjer?" I tillegg lanseres YS Arbeidslivsbarometer - som skal måle trykket i norsk arbeidsliv. Hva forandrer seg og hva er stabilt? Les mer i programmet!
Les mer
Syse

Foredrag YS-konferansen

Presentasjonsmateriellet til flere av foredragsholderne på årets YS-konferanse kan nå lastes ned i pdf-format.
Les mer
YS Arbeidslivsbarometer

YS Arbeidslivsbarometer viser store deltidsproblemer

Resultatene fra YS Arbeidslivsbarometer speiler i hovedsak et positivt bilde av norsk arbeidsliv, men på ett område er situasjonen prekær. I de lavtlønte helse- og omsorgsyrkene fremstår deltidsproblematikken som en kommunal verkebyll. Arbeidslivsbarometeret ble lansert under YS-konferansen denne uken.
Les mer
Kapoor

Finansguru på YS-konferansen

Finansiell trygghet og forsiktighet vil komme på moten igjen, spår finansguruen Sony Kapoor, et av hovednavnene på YS-konferansens siste dag.
Les mer
Kristin Halvorsen og Tore Eugen Kvalheim

- Folk viktigste ressurs

- Det er ikke olje- og gassforekomstene som er Norges viktigste nasjonalressurs, men folk, sa Kristin Halvorsen da hun besøkte YS-konferansen.
Les mer
Syse

Hvordan står det til med etikken?

- Etikk og penger står i et motsetningsforhold. Store penger skaper fristelser, og det er dypt, dypt menneskelig. Derfor må arbeidsgiverne ta inn over seg og tenke gjennom hvilke incentivstrukturer det legges opp til, sier Henrik Syse, filosof og forfatter.
Les mer
Niels-Erik Nertun

Grønt lys for flybransjen

Flybransjen flyr fortere enn de fleste. Også når det gjelder myndighetenes miljøkrav. Det er Niels-Eirik Nertun, miljødirektør i SAS svært fornøyd med.
Les mer
YS-leder Tore Eugen Kvalheim

YS-lederens åpningstale

Tirsdag åpnet Tore Eugen Kvalheim årets YS-konferanse. Han informerte b.a. om YS' deltakelse i Norges delegasjon til FNs klimakonferanse.
Les mer
Aamodt og Blyverket

Fremtidsvisjoner om utdanning

Kan vi se for oss at kompetansebehovet i arbeidslivet vil endre seg som følge av finanskrisens virkning på samfunnet? Dette var bare ett av spørsmålene Per Olaf Aamodt og Inger Lise Blyverket tok for seg i sine innledninger under YS-konferansen.
Les mer
Kathrine Aspaas

Og nå som det gikk så fint…

Det er tre forklaringer på hvorfor noen opplevde at krisen kom uventet. Den ene er ubehagelig, den andre rørende og den tredje problematisk.
Les mer
YS Arbeidslivsbarometer

Norske arbeidstakere fornøyd med lønn og arbeidsvilkår

- YS Arbeidslivsbarometeret viser at folk flest er fornøyd med lønn og arbeidsvilkår, men vi har noen utfordringer. Først og fremst må vi fange opp de som står i fare for å falle ut av arbeidslivet, sier YS-leder Tore Eugen Kvalheim i forbindelse med at YS Arbeidslivsbarometer lanseres under YS-konferansen i dag.
Les mer
Margerth Olin

Stolt, glad og rørt Olin

- Dette gjør meg stolt, glad og rørt, sa Margreth Olin da hun fikk YS' likestillingspris. Hun får prisen for sin evne til å fortelle de vanskelige historiene.
Les mer
Marhreth Olin

Likestillingspris til Olin

YS har valgt å tildele YS’ likestillingspris for 2009 til filmskaperen Margreth Olin. Olin får prisen for sin evne til å fortelle de vanskelige historiene med en ærlighet og et uttrykk som treffer oss.
Les mer