Du er her:  - Startside  - Inntektspolitikk

Inntektspolitikk


Penger
2016.05.27

Informasjon om resultatet ifm årets hovedtariffoppgjør i staten

Årets lønnsoppgjør i Staten ble avsluttet med enighet torsdag 26.mai om morgenen, her er (nesten) alt du trenger å vite om endringene. Riksmeklers møtebok ligger vedlagt som lenke
Les mer
Oppgjøret i Virke
2016.05.27

Tariffkalender for 2016

Vi gir deg de viktigste datoene for forhandlingene i de fem sektorene i YS. Tariffkalenderen blir oppdatert etterhvert som oppgjøret gjennomføres.
Les mer
Forhandlinger

Ny A-lønnstabell i staten fra 1. mai

Her finner du den nye A-lønnstabell i staten. Den nye tabellen gjelder fra 1. mai 2016.
Les mer
Mekling YS Stat 2016
2016.05.26

Ingen streik i staten: YS Stat tilfreds med resultatet

Det blir ikke streik i staten. Partene ble enige etter seks timers mekling på overtid i natt. - Meklingen har gitt oss et bedre resultat på fordeling av økonomi og på forhandlingsbestemmelser enn hva vi ville oppnådd hvis vi hadde akseptert statens tilbud i de ordinære forhandlingene. Vi har rett og slett fått en bedre tariffavtale, sier PÅl N. Arnesen, leder av YS Stat.
Les mer
Pål Arnesen
2016.05.26

Fengsler tas ut hvis eventuell streik i staten trappes opp

- Vi har varslet ytterligere plassfratredelse for medlemmer ved fengslene og tollere ved Oslo havn, opplyser Pål N. Arnesen, leder for YS Stat. Natt til torsdag er det frist i meklingen i lønnsoppgjøret i staten. Kommer ikke partene til enighet iverksettes streik fra arbeidstidens begynnelse torsdag 26. mai.
Les mer
Lizzie Ruud Thorkildsen
2016.05.25

Brudd i Avinor

- Fredag ettermiddag brøt YS Spekter og Spekter forhandlingene for Delta Luftfart og Avinor i årets hovedoppgjør, opplyser Lizzie Ruud Thorkildsen.
Les mer
Paal N. Arnesen
2016.05.25

Pål N. Arnesen leder for YS Stat: - Spent før innspurten

Mandag morgen møtte YS Stat, LO Stat og Unio hos Riksmekleren for å ta fatt på meklingen i statsoppgjøret. - Jeg er meget spent før innspurten, særlig når det gjelder de to sentrale punktene om fordeling av ramma og pensjon, sa Pål N. Arnesen, leder for YS Stat i forkant av møtet hos Riksmekleren.
Les mer
Arnesenweb
2016.05.23

Statsoppgjøret: Disse kan bli tatt ut i streik fra torsdag

Nærmere tre hundre ansatte i departementene kan bli tatt ut i streik fra torsdag 26. mai hvis YS Stat og staten ikke blir enige hos Riksmekleren. - Målet med dette første uttaket er primært å ramme arbeidsgiver, og ikke uskyldig tredjepart, sier Pål N. Arnesen, leder i YS Stat.
Les mer
Turid Svendsen
2016.05.21

Streiken avsluttet

Streiken blant YS-forbundet Parats medlemmer på Gardermoen og Flesland er over, etter at partene ble enige om ny tariffavtale lørdag ettermiddag.
Les mer
Turid Svendsen
2016.05.21

Streik i Gate Gourmet

Fredag morgen gikk 192 Parat-medlemmer i Gate Gourmet ut i streik etter at Parat og NHO Reiseliv ikke kom til enighet i meklingen.
Les mer
Jorunn Berland
2016.05.20

- Godt utgangspunkt

- Dette gir god retning på det videre arbeidet med å bringe brukere og næringsliv tettere sammen, og styrke A-en i NAV, sier YS-leder Berland.
Les mer
Jorunn Berland
2016.05.20

- Gode tiltak, men vi trenger mer av det som virker

- YS er positiv til at regjeringen prioriterer nye og målrettede utbyggings- og vedlikeholdstiltak på Sør- og Vestlandet. Vi er også fornøyd med at antallet tiltaksplasser øker. Samtidig ønsker vi mer av det vi vet virker. Slik kommenterer YS-leder Jorunn Berland revidert nasjonalbudsjett.
Les mer
Arbeidstakere
2016.05.19

Trygdeoppgjøret klart

Årets trygdeoppgjør er nå gjennomført. YS mener det er fornuftig å bruke lønnsveksten som målestokk når pensjonene skal reguleres.
Les mer
Thorkildsen
2016.05.12

Opprettholde kjøpekraft

- Kjøpekraften må opprettholdes, sier Lizzie Ruud Thorkildsen, forhandlingsleder i YS Spekter helse. Torsdag startet A2-forhandlingene.
Les mer
Lizzie Ruud Thorkildsen
2016.05.12

- Akseptabel løsning

‑ Vi er fornøyd med forhandlingsløsningen i oppgjøret i spesialisthelsetjenesten, sier Lizzie Ruud Thorkildsen i YS Spekter Helse.
Les mer