Du er her:  - Startside  - Inntektspolitikk

Inntektspolitikk


jorunnkontaktutvalget
2015.10.08

YS er klar for omstilling

YS-leder Jorunn Berland ba på møtet i kontaktsutvalget regjeringen invitere partene i arbeidslivet med for å finne gode tiltak for omstilling.
Les mer
YS-leder Jorunn Berland
2015.10.07

YS om statsbudsjettet for 2016: Behov for sterkere tiltak

- Den siste utviklingen i norsk økonomi viser at vi er i en konjunkturnedgang, og det mest alvorlige er ledighetstallene som peker oppover. Det er behov for sterkere finanspolitiske tiltak for å redusere arbeidsledigheten, sier YS- leder Jorunn Berland.
Les mer
Korsmo
2015.10.06

Har krav på lønn i reisetid

For arbeidstakere uten fast arbeidssted skal reisetiden mellom hjemmet og første og siste kunde betraktes som arbeidstid, fastslår EU-domstolen.
Les mer
YS-leder Jorunn Berland
2015.09.11

- NAV trenger mer ressurser

Det er nødvendig for å realisere viktige forslag fra Vågeng-utvalget, sier YS-lederen. YS går mot flytting av arbeidslivsentrene til NAV-kontorene.
Les mer
Jorunn Berland
2015.09.07

Ta i bruk offensive tiltak

- Vi må møte den stigende ledigheten med rett medisin. Bruk mulighetene i det kommende statsbudsjettet, oppfordrer YS-leder Jorunn Berland.
Les mer
Forhandlinger
2015.09.02

Seier i Arbeidsretten

Arbeidsretten ga i en dom 26. august LO Stat og YS Spekter medhold i en sak knyttet til plassoppsigelser og krav om å avslutte mekling.
Les mer
iso-fagene
2015.09.02

- Regjeringen må ta grep nå

Medlemmene i YS er mest bekymret for å miste jobben ifølge en ny FAFO-rapport som presenteres i Dagsavisen. Jorunn Berland kommenterer.
Les mer
PaalArnesenweb
2015.08.13

YS Stat i sosiale medier

- YS Stat satser på sosiale medier, med oppstart under Arendalsuka, forteller Pål N. Arnesen. Her blir det både konkurranser og andre aktiviteter.
Les mer

Konferanse - arbeidsliv og inntektspolitikk

Den tverrsektorielle konferansen "Arbeidsliv og inntektspolitikk" avholdes i desember.
Les mer
Sommerjobb
2015.07.17

Hva bør du tjene i sommer?

Har du fått deg sommerjobb, må du passe på at du får arbeidskontrakt. Vi gir deg oversikt over minstelønn i tariffavtaler, og en nyttig sjekkliste.
Les mer
SAFEhammerfest
2015.07.13

En lærerik dag i nord

- Besøk på arbeidsplasser hvor vi har medlemmer er veldig positivt, sa YS-leder Jorunn Berland under omvisning på Snøhvitanlegget i Hammerfest.
Les mer
Jorunn Berland
2015.06.26

Går mot søndagsåpne butikker

- Tilgjengelighet av varer og tjenester må balanseres mot et godt og sunt arbeidsliv og en sunn konkurranse, sier YS-leder Jorunn Berland
Les mer
tollbesøk
2015.06.23

Verdens beste tollvesen

Norsk Tollerforbund inviterte YS-leder Jorunn Berland til orientering og omvisning på grensestasjonen på Svinesund.
Les mer
Jorunn Berland
2015.06.18

Vikarer skal ha samme lønn

Arbeidsretten har gitt YS, ved Parat, medhold i at bedrifter har plikt til å gi vikarer samme lønn som fast ansatte. En viktig seier, sier YS-lederen.
Les mer
SAFE på tysk TV
2015.06.16

Statoil kutter 1500 ansatte

– Det er snakk om mange mennesker, så dette er dårlig nytt for oss, sier konserntillitsvalgt for YS i Statoil, Bjørn Asle Teige til NRK.
Les mer