Du er her:  - Startside  - Inntektspolitikk

Inntektspolitikk


Arbeidstakere
2016.09.22

- Det organiserte arbeidslivet er viktig for norsk økonomi

Cappelen-utvalget har nå levert sin rapport om lønnsdannelsen til finansminister Siv Jensen. - Rapporten underbygger at det organiserte arbeidslivet og koordinert lønnsdannelse er viktig for norsk økonomi, sier YS-leder Jorunn Berland.
Les mer
Lizzie Ruud Thorkildsen
2016.09.21

Streik avverget ved Vinmonopolet og andre virksomheter

Natt til lørdag kom YS Spekter og Arbeidsgiverforeningen Spekter til enighet ved Vinmonopolet, Norlandia Barnehager, AIM Norway og Studentsamskipnaden i Bergen. ‑ Vi er fornøyd med å ha sikret medlemmene våre gode pensjonsordninger, sier Lizzie Ruud Thorkildsen, leder av YS Spekter.
Les mer
YS-leder Jorunn Berland
2016.09.21

Støtter Akademikerstreiken

YS’ hovedstyre støtter Akademikerstreiken. Et samlet hovedstyre vedtok under tirsdagens styremøte støtte til streiken til Akademikerne.
Les mer
Åpningsmøte
2016.09.13

I gang med mekling i Spekter

Tirsdag denne uken startet meklingen mellom YS og Spekter. Hvis partene ikke kommer frem til en løsning, er det fare for streik fra lørdag morgen.
Les mer
Debatt om Arbeidslivsbarometeret
2016.08.24

Klare for endringer på jobb

Vi er villige til å gjøre det som må til for å møte de kommende omstillingene i arbeidslivet. Det viser nye tall fra YS Arbeidslivsbarometer.
Les mer
Sommerjobb
2016.08.08

Hva skal du ha i lønn?

Sett deg inn i satsene som viser hva du minst bør ha i timelønn! Vi gir deg oversikten over hva du kan forvente å få utbetalt i lønn i sommerjobben.
Les mer
Lederne
2016.06.22

YS-lederen: - Offentlig utvalg gir dårlige råd om arbeidstid

En samlet fagbevegelse går i mot forslagene til Arbeidstidsutvalget. - Både YS, LO, Unio og Akademikerne mener forslagene er kortsiktige og at utvalget mangler visjoner for hvordan arbeidslivet kan utvikles, opplyser YS-leder Jorunn Berland.
Les mer
WEB Norsk Pilotforbund
2016.06.21

Nordens største pilotforbund

Piloter fra de store, norske flyselskapene har dannet Norsk Pilotforbund i Parat (YS). Med kabin- og bakkeansatte er nær 6000 nå med i Parat Luftfart.
Les mer
Folkemengde
2016.06.21

Klart ja i uravstemming

Et solid flertall av medlemmene i YS Stat har svarte ja i uravstemmingen om ny hovedtariffavtale. Ny hovedtariffavtale trer i kraft fra 21. juni.
Les mer
Lizzie Ruud Thorkildsen
2016.06.17

Ingen streik i Avinor

Det blir ikke streik i Avinor og flytrafikken vil gå som normalt fredag. - Partene ble i meklingen enige om ny avtale, sier lederen i YS Spekter.
Les mer
Lizzie Ruud Thorkildsen
2016.06.13

Streikefare i Avinor

YS varsler mulig streik i Avinor fra og med fredag 17. juni. Partene møtes hos riksmekleren 16. juni. Uenigheten handler først og fremst om pensjon.
Les mer
Arbeidslivsbarometeret
2016.06.06

YS Stats uravstemningshefte for 2016

Her finner du YS Stats uravstemningshefte for årets lønnsoppgjør.
Les mer
Folk på gata
2016.06.03

Brudd i Spekter

Det er brudd i forhandlingene mellom YS Spekter og Spekter. Bruddet omfatter ca 200 medlemmer i område 9. Oppgjøret går nå til mekling.
Les mer
Per Magnar Stavland
2016.06.01

Vil halvere skattekontorene

Skattedirektoratet foreslår å halvere antall skattekontorer. - Kan gjøre det vanskeligere å bekjempe skattekriminalitet, mener YS-forbundet SkL.
Les mer
Mekling YS Stat 2016
2016.06.01

Tilfreds med resultatet

- Meklingen har gitt oss et bedre resultat på fordeling av økonomi og på forhandlingsbestemmelser, sier forklarer Pål N. Arnesen, leder av YS Stat.
Les mer