Du er her:  - Startside  - Inntektspolitikk

Inntektspolitikk


Arbeidstaker
2015.05.27

Ny pensjonsordning

Regjeringen skal utrede nye pensjonsregler for ansatte i offentlig sektor. Arbeidet starter nå, i følge arbeidsminister Robert Eriksson.
Les mer
Turbuss Scania
2015.05.27

Ny seier om allmengjøring: Bussjåførene vant frem

Onsdag vedtok Tariffnemda allmenngjøring også for bussjåfører som kjører turbuss. - Det er stor glede i transportbransjen etter at kravet om allmenngjøring for bussjåfører nå har vunnet fram, sier YS-leder Jorunn Berland.
Les mer
Robert Eriksson
2015.05.22

Mister kjøpekraft

Alderspensjonistene får ikke opprettholdt kjøpekraften. Arbeidsministeren går ikke med på at de skal få kompensert en negativ reallønnsutvikling.
Les mer
YTF2015web
2015.05.20

Forbyr sosial dumping

Tariffnemda har vedtatt ny forskrift som forbyr sosial dumping innen lastebiltransport. - Viktig seier i kampen mot sosial dumping, sier YS-lederen.
Les mer
YS-leder Jorunn Berland
2015.05.12

Norsk jernbane skal fornyes

- YS vil følge det videre arbeidet med jernbanereformen nøye, og gå grundig inn i stortingsmeldingen når denne foreligger, sier YS-lederen.
Les mer
Arbeidstakere
2015.05.11

- Den norske modellen for lønnsdannelse viser kraft

Arbeidsledigheten stiger mer enn ventet, og er nå målt til 4,1 prosent. - Med fontfagsmodellen, nasjonalt koordinerte lønnsoppgjør, et bredt partssamarbeid og en sterk organisering i arbeidslivet viser vi igjen at vi er i stand til å reagere raskt når økonomien skifter, sier YS-leder Jorunn Berland.
Les mer
Norwegian
2015.05.05

Saksøker Norwegian

Parat-medlemmer vil ha prinsipiell avklaring om morselskapet Norwegian Air Shuttle har arbeidsgiveransvar for pilotene i Norwegian Air Norway.
Les mer
Elisabeth Rasmussen
2015.04.30

Enighet i Oslo kommune

Også partene i Oslo kommune har kommet til enighet om en forhandlingsløsning. Det skjedde i god tid før tidsfristen gikk ut ved midnatt 30. april.
Les mer
Kollerud
2015.04.30

Løsning for YS Kommune

‑ Resultatet av forhandlingene sikrer de ansatte i kommunesektoren en lønnsvekst i tråd med frontfagsmodellen, sier Erik Kollerud i YS Kommune.
Les mer
Åpning KS mellomoppgjør med hele pressen 2015 foto Siv M Bjelland
2015.04.30

KS-oppgjøret er i gang

- YS Kommune mener medlemmene må få sin rettmessige del av verdiskapningen i samfunnet, sier leder for YS Kommune.
Les mer
Arnesenweb
2015.04.30

Ramme på drøyt 2,7 prosent

- Vi er fornøyd med å ha kommet frem til en forhandlingsløsning som sikrer medlemmene økt kjøpekraft, sier Pål N. Arnesen, leder i YS Stat.
Les mer
Oppstart YS Stat
2015.04.23

Krever større ramme

- Ansatte i staten har lavere lønnsutvikling enn privat sektor. Derfor krever vi økt ramme utover resultatet fra frontfaget, sier Pål N. Arnesen.
Les mer
Bank
2015.04.23

Enighet i finans

Finansforbundet kom sent onsdag kveld til enighet med Finans Norge om et anbefalt forslag i årets mellomoppgjør for finanssektoren.
Les mer
Finansforbundet
2015.04.23

- Rom for reallønnsvekst

- Vi mener det er rom for reallønnsvekst når vi ser det sentrale og de lokale oppgjørene i sammenheng, sier Pål Adrian Hellman, leder i Finansforbundet (YS).
Les mer
Jonsrud og Bjercke
2015.04.20

Enighet i Spekter

YS Spekter og Spekter kom onsdag ettermiddag til enighet i de innledende forhandlingene i årets mellomoppgjør. Resultatet følger frontfagsoppgjøret.
Les mer