Du er her:  - Startside  - Arbeidsmiljøloven

Samfunnsansvar

Samfunnsansvar dreier seg i hovedsak om å ta sosiale og miljømessige hensyn utover det som er lovpålagt. Yrkesorganisasjonenes Sentralforbund – YS er i kraft av å jobbe for medlemsforbundenes interesser en samfunnsansvarlig aktør. I tillegg til å sette søkelys på og engasjere oss i viktige temaer rundt samfunnsansvar, vil vi også sørge for at vår egen virksomhet er samfunnsansvarlig. Vi har derfor definert samfunnsansvar for YS slik: "YS skal i alle ledd ha en transparent og etisk atferd som bidrar til bærekraftig utvikling. Som samfunnsansvarlig aktør skal YS jobbe for faglige rettigheter, demokratiutvikling, menneskerettigheter, fattigdomsbekjempelse og klima- og miljørelaterte spørsmål." Vårt mål er at YS skal være en arbeidstakerorganisasjon som er ledende i å sette samfunnsansvar på dagsorden.
Gunn Kristoffersen

YS om ansvarlige innkjøp

- YS mener det må settes krav til grunnleggende arbeids- og menneskerettigheter ved offentlige innkjøp, sier rådgiver Gunn Kristoffersen.
Les mer
Penger

Felles innsats

- YS har lenge etterlyst en samordning av offentlige kontrollorganer i kampen mot kriminalitet i arbeidslivet, sier YS-lederen.
Les mer
Hans-Erik Skjæggerud

Billig for enhver pris?

"Billig for enhver pris?" Dette spørsmålet er temaet for YS-forbundet Parats konferanse denne uken, når 250 tillitsvalgte fra hele landet samles.
Les mer
Websak2014

Bredt YS-program

Under Arendalsuka møter du både YS-leder Jorunn Berland og ledere av YS-forbundene i politisk gate. I tillegg kommer daglige arrangementer.
Les mer
YS på Arendalsuka

YS-standen på plass i politisk gate i Arendal

Trass i kraftige regn-, torden- og haglebyger kom YS-standen opp som den skulle. YS-leder Jorunn Berland sier hun ser frem til et fullspekket program.
Les mer
TV2 web

Krever allmenngjøring

- Det er tid for handling. Derfor krever YS allmenngjøring innen gods- og turbussbransjen, sa YS-leder Jorunn Berland på Arendalsuka tirsdag.
Les mer
Betalmedkort II

Dra julekortet

Noen ganger betyr det noe om vi velger kort eller kontanter. Gjennom Samarbeid mot svart økonomi ber vi deg om å bruke kort – også når du spiser ute, klipper deg eller vasker bilen.
Les mer
Jorunn Berland

YS-leder Jorunn Berland gratulerer Erna med valgresultatet

- Nattens valgresultat viser et klart borgerlig flertall, og vi går nå inn i noen spennende uker med regjeringsforhandlinger. På vegne av YS vil jeg gratulere Erna med valgresultatet. YS har klare krav til en ny regjering, uavhengig av hvilke partier som finner sammen, sier YS-leder Jorunn Berland.
Les mer
Arendalsuka åpnes

Arendalsuka åpnet

Torsdag åpnet ordfører Einar Halvorsen Arendalsuka 2013 med pomp og prakt. - Ambisjonen er å skape en nasjonal arena for politikk og samfunn, sa han.
Les mer
Arendalsuka

Besøk YS-standen under Arendalsuka fra 8. til 13. august

YS og en rekke av våre forbund deltar når Arendalsuka arrangeres 8. til 13. august. YS inviterer bl.a. til debatt og konsert med Vidar Busk fredag 9. august.
Les mer
Berland, Folkestad og Aarbakke

YS, Unio og Akademikerne: Regjeringen har ikke gjort nok

- Regjeringen har ikke gjort nok for å hjelpe midlertidig ansatte, konkurranseutsatte som mister pensjonsordning eller arbeidstagere som ikke omfattes av arbeidsmiljøloven. Det sier YS-leder Jorunn Berland, Unios leder Anders Folkestad og Akademikernes leder Knut Aarbakke i et felles utspill i Aftenposten torsdag 20. juni.
Les mer
Lysbakken

Frokost med Lysbakken

Torsdag hørte drøyt tretti tillitsvalgte og ansatte i YS-fellesskapet partileder Audun Lysbakken redegjøre for SVs arbeidslivspolitikk.
Les mer
Robert Eriksson

Frokost med Frp

Mellom tretti og førti tillitsvalgte og ansatte i YS-felleskapet deltok på torsdagens frokostmøte med Robert Eriksson fra Fremskrittspartiet.
Les mer
Grande og Kollerud

Frokost med Venstre

Mandag 13. mai hørte nærmere 40 tillitsvalgte og ansatte i YS-fellesskapet Trine Skei Grande snakke om og debattere Venstres arbeidslivspolitikk.
Les mer
Jorunn Berland

- Frp kan ødelegge mye

- Frps uttalelser viser at de ikke forstår hvor viktig den norske modellen er for verdiskapingen, sysselsettingen og en god fordeling, sier YS-lederen.
Les mer
Raymond Johansen

Frokostmøte hos YS

- Jeg er imponert over den jobben YS og Parat har gjort innen luftfarten, sa partisekretær Raymond Johansen (Ap) hos YS på frokostmøte.
Les mer
NFS

NFS om Ryanair

Nordens Faglige Samorganisasjon uttaler bl.a. at organisasjonen er svært bekymret for de alvorlige manglene ved lønns- og arbeidsvilkår i Ryanair.
Les mer
Senterpartiet hos YS

Frokost med Senterpartiet

Tillitsvalgte og ansatte i YS var samlet til frokost for å få informasjon om Senterpartiets arbeidslivspolitikk og det nye partiprogrammet.
Les mer
Kjell Ingolf Ropstad

Frokostmøte med KrF

Torsdag hørte rundt tjue tillitsvalgte og ansatte i YS-fellesskapet Kjell Ingolf Ropstad snakke om Kristelig Folkepartis arbeidslivspolitikk.
Les mer
Frokostmøte Høyre

Frokost med Røe Isaksen

Onsdag hørte over sytti tillitsvalgte og ansatte i YS-fellesskapet Torbjørn Røe Isaksen snakke om og debattere Høyres arbeidslivspolitikk.
Les mer
Torbjørn Røe Isaksen

Røe Isaksen til YS

Onsdag morgen kan du spise frokost hos YS sammen med Torbjørn Røe Isaksen, medlem av Stortingets Arbeids- og sosialkomite.
Les mer
Overvåking på jobb

YS og etisk handel

Som hovedorganisasjon for arbeidstakere er arbeidstakeres lønns- og arbeidsvilkår kjernen i all vår virksomhet. Gjennom vårt daglige arbeid ønsker vi å kunne gi nyttige bidrag til Initiativ for Etisk Handels (IEH) arbeid med etisk handel.
Les mer
Solhjell

Konferanse grønt arbeidsliv

YS, Unio og Akademikerne inviterer til klimakonferanse 21. november. Miljøvernminister Solhjell deltar i debatten om hvordan skape et grønt atbeidsliv.
Les mer
August samler inn penger til TV-aksjonen

Årets viktigste søndagstur

Søndag samlet August (i forgrunnen) inn penger for TV-aksjonen sammen med pappa YS-leder Tore Eugen Kvalheim og resten av familien.
Les mer
TV-aksjonen 2012

Amnesty kjemper for fagforeningsaktivister i mange land

21. oktober går TV-aksjonen av stabelen. Pengene går til Amnesty International, som bare det siste halvåret har kjempet for fengslede fagforeningsaktivister i Kambodsja, Fiji, Iran, Zimbabwe, Colombia, Kasakhstan, Mexico, Guatemala, Etiopia, Sør-Korea og Kamerun.
Les mer
Tv-aksjonen-2011

- Bli med på årets TV-aksjon og meld deg som bøssebærer!

YS-leder Tore Eugen Kvalheim oppfordrer alle YS-medlemmer til å stille som bøssebærere under TV-aksjonen 21. oktober. Pengene fra årets innsamling går til Amnesty International og deres arbeid for å styrke grunnleggende rettigheter til millioner av mennesker over hele verden.
Les mer
YS-konferanse om samfunnsansvar

YS en ansvarlig aktør

- Samfunnsansvar er å ta sosiale og miljømessige hensyn utover det lovpålagte, sa YS-lederen da han ønsket velkommen til YS’ konferanse om samfunnsansvar.
Les mer
Cosecha og Milenio

Konferanse om samfunnsansvar

11. september arrangerer YS sin konferanse om samfunnsansvar for tredje år på rad. Målsettingen er å øke bevisstheten om samfunnsansvar.
Les mer
Overvåking på jobb

Årlig rapport fra YS til IEH

YS har vært medlem i Initiativ for Etisk Handel (IEH) siden februar 2010.
Les mer
1881 legger ned avdeling

Ny sjokkmelding fra 1881

Avdelingen til 1881på Lærdal legges ned. 28 ansatte, organisert i YS-forbundet Negotia, mister jobben.
Les mer