Du er her:  - Startside  - Arbeidsmiljøloven

Samfunnsansvar

Samfunnsansvar dreier seg i hovedsak om å ta sosiale og miljømessige hensyn utover det som er lovpålagt. Yrkesorganisasjonenes Sentralforbund – YS er i kraft av å jobbe for medlemsforbundenes interesser en samfunnsansvarlig aktør. I tillegg til å sette søkelys på og engasjere oss i viktige temaer rundt samfunnsansvar, vil vi også sørge for at vår egen virksomhet er samfunnsansvarlig. Vi har derfor definert samfunnsansvar for YS slik: "YS skal i alle ledd ha en transparent og etisk atferd som bidrar til bærekraftig utvikling. Som samfunnsansvarlig aktør skal YS jobbe for faglige rettigheter, demokratiutvikling, menneskerettigheter, fattigdomsbekjempelse og klima- og miljørelaterte spørsmål." Vårt mål er at YS skal være en arbeidstakerorganisasjon som er ledende i å sette samfunnsansvar på dagsorden.
TV-aksjonen 2016

210 tusen til TV-aksjonen

YS og YS-forbundene har gitt 210 tusen kroner til TV-aksjonen. Røde Kors skal bruke midllene til å hjelpe ofre for krig og konflikt over hele verden.
Les mer
Ryananir

- Må undersøke Ryanair

- Skattemyndigheten må undersøke om Ryanair har betalt det selskapet skal av skatter og avgifter til Norge, krever YS-lederen.
Les mer
Debatterte grønt skifte på Arendalsuka

- Gjør loven grønnere

Det er mye snakk om å skape nye, grønne arbeidsplasser. Det er minst like viktig å gjøre arbeidsplassene vi allerede har mer miljøvennlige, mener YS.
Les mer
YS logo politisk gate

YS på Arendalsuka: Hva har regjeringen gjort for omstillingen?

Har Erna Solberg lykkes med å styrke omstillingen ute i bedriftene? Hva mener de ansatte? Det får du svar på når YS legger frem resultater fra Arbeidslivsbarometeret under Arendalsuka. YS og YS-forbundene har et bredt og spennende program under Arendalsuka, med daglige arrangementer.
Les mer
Jorunn Berland

- Skrot finansskatten

YS ber partiene bak skatteforliket om å snu når det gjelder innføring av finansskatt. Dette vil gi færre faste ansatte og fler innleide, mener YS.
Les mer
Vibeke Hammer Madsen og Jorunn Beland

Gir råd til Listhaug

- Kartlegg flyktningenes kompetanse tidlig, lyder rådet fra lederne i YS og Arbeidsgiverforeningen Virke til Listhaug.
Les mer
Delingsøkonomi Uber

Deling kommet for å bli

- Vår oppgave er å finne gode svar på viktige utfordringer i deleøkonomien og nye forretningsmodeller, sier lederne for YS og Virke.
Les mer
Siv Jensen og Jorunn Berland

Samarbeid mot kriminalitet

- Samarbeidet mot arbeidslivskriminalitet har kommet langt og bærer frukter. Nå må vi satse mer på det vi ser fungerer, sier YS-leder Jorunn Berland.
Les mer
Siv Jensen og Erna Solberg

Oppretter to nye sentre mot arbeidslivskriminalitet

Regjeringen oppretter to nye sentre mot arbeidslivskriminalitet, ett i Trondheim og ett i Kristiansand. Det ble opplyst på pressekonferansen statsminister Erna Solberg inviterte til etter toppmøtet om arbeidslivskriminalitet.
Les mer
Tigoderaadweb

La frem ti gode råd

I dag lanserte YS og de andre partene i Samarbeid mot svart økonomi ti gode råd for å hindre svart økonomi og kriminalitet i arbeidslivet.
Les mer
Fredsprisen 2015

YS i felles kronikk: - Forhandlingsvilje ga fredspris

- Dialogkvartettens arbeid viser at sivilsamfunnet kan spille en avgjørende rolle i et lands demokratisering, uttaler YS-leder Jorunn Berland i en felles kronikk med flere andre organisasjoner.
Les mer
Jorunn Berland

- Nå starter dugnaden

- Det viktigste nå er å sette flyktningene i stand til å lykkes på arbeidsmarkedet, uttaler YS-leder Jorunn Berland i en kronikk i Dagbladet.
Les mer
Sommerjobb

FARVE-konferansen

Hvordan gjør vi veien mot jobb kortest mulig for de som innvandrer til Norge? Svaret får du ved å delta under årets FARVE-konferanse 29. oktober!
Les mer
YS-leder Jorunn Berland

Bruk stemmeretten!

- På mandag skal velgere i 428 kommuner bestemme hvem som skal styre kommuner og fylker. Det mandatet vi gir gjennom stemmeseddelen har betydning for lokal utvikling fire år fremover, sier YS-lederen.
Les mer
Berland, Strand og Kristiansen

- Alvorlig for regjeringen

Nesten halvparten av arbeidstakerne mener situasjonen i arbeidslivet har blitt verre siden regjeringen tiltrådte, viser Arbeidslivsbarometeret.
Les mer
Forskrift i politiet

Reagerer på forlengelse

Bevæpning av 6 000 politifolk er unødvendig. Stortinget må ta en ny vurdering av politiets bevæpning, krever YS-forbundet Norges Politilederlag.
Les mer
Jorunn Berland

Svart økonomi er en tyv!

Vi har et spesielt ansvar for at andre arbeidstakere skal sikres sosiale rettigheter, sa YS-leder Jorunn Berland i sin appell under Arendalsuka.
Les mer
Eriksson og Berland

- Regjeringen i utakt

Om lag halvparten av norske arbeidstakere mener at situasjonen i arbeidslivet harr blitt verre siden regjeringen tiltrådte i 2013.
Les mer
Debatt Arendalsuka

YS-debatt på Arendalsuka

Arbeidslivet er preget av ryddighet og gode arbeidsforhold. Har det egentlig blitt så mye verre? spurte YS og inviterte til debatt under Arendalsuka.
Les mer
Websak2014

YS på Arendalsuka

Også i år inviterer vi til «Fredagskveld med YS», et arrangement der politikk etterfølges av musikk. Og selvsagt finner du oss i politisk gate.
Les mer
Shabana Rehman Gaarder

- Snakk til de unges hjerter

Onsdag inviterte YS-forbundet Delta til debatt under Arendalsuka. - Snakk til de unges hjerter for å få dem med på laget, sa Shabana Rehman Gaarder.
Les mer
Gunn Kristoffersen

YS om ansvarlige innkjøp

- YS mener det må settes krav til grunnleggende arbeids- og menneskerettigheter ved offentlige innkjøp, sier rådgiver Gunn Kristoffersen.
Les mer
Penger

Felles innsats

- YS har lenge etterlyst en samordning av offentlige kontrollorganer i kampen mot kriminalitet i arbeidslivet, sier YS-lederen.
Les mer
Hans-Erik Skjæggerud

Billig for enhver pris?

"Billig for enhver pris?" Dette spørsmålet er temaet for YS-forbundet Parats konferanse denne uken, når 250 tillitsvalgte fra hele landet samles.
Les mer
Websak2014

Bredt YS-program

Under Arendalsuka møter du både YS-leder Jorunn Berland og ledere av YS-forbundene i politisk gate. I tillegg kommer daglige arrangementer.
Les mer
YS på Arendalsuka

YS-standen på plass i politisk gate i Arendal

Trass i kraftige regn-, torden- og haglebyger kom YS-standen opp som den skulle. YS-leder Jorunn Berland sier hun ser frem til et fullspekket program.
Les mer
TV2 web

Krever allmenngjøring

- Det er tid for handling. Derfor krever YS allmenngjøring innen gods- og turbussbransjen, sa YS-leder Jorunn Berland på Arendalsuka tirsdag.
Les mer
Betalmedkort II

Dra julekortet

Noen ganger betyr det noe om vi velger kort eller kontanter. Gjennom Samarbeid mot svart økonomi ber vi deg om å bruke kort – også når du spiser ute, klipper deg eller vasker bilen.
Les mer
Jorunn Berland

YS-leder Jorunn Berland gratulerer Erna med valgresultatet

- Nattens valgresultat viser et klart borgerlig flertall, og vi går nå inn i noen spennende uker med regjeringsforhandlinger. På vegne av YS vil jeg gratulere Erna med valgresultatet. YS har klare krav til en ny regjering, uavhengig av hvilke partier som finner sammen, sier YS-leder Jorunn Berland.
Les mer
Arendalsuka åpnes

Arendalsuka åpnet

Torsdag åpnet ordfører Einar Halvorsen Arendalsuka 2013 med pomp og prakt. - Ambisjonen er å skape en nasjonal arena for politikk og samfunn, sa han.
Les mer