Du er her:  - Startside  - Likestilling

Likestilling

Likestilling er mer enn fravær av diskriminering, på samme måte som like muligheter er mer enn like rettigheter. Formelt like rettigheter er en forutsetning for å skape likestilling, men dessverre ikke tilstrekkelig. Reell likestilling skapes når alle, uansett gruppetilhørighet eller personlige forhold, har like muligheter til deltakelse og utvikling. Kanskje kan vi også definere likestilling som lik rett til å være forskjellig?
YSgjengenweb
2014.07.04

YS på EuroPride 2014

Rundt seksti personer gikk under YS-banneret da EuroPride ble arrangert i Oslo i sommer. Det slår alle rekorder.
Les mer
EuroPirde2014
2014.06.29

Bli med YS EuroPride

28. juni går YS-representanter i T-skjorter i alle regnbuens farger og deler ut dropsesker merket “Blanda drops – lik rett til å være forskjellig”.
Les mer
Jorunn Berland
2014.03.11

Aktuelt på kvinnedagen

Den internasjonale kvinnedagen er en dag for å markere både hva som er oppnådd og hva som gjenstår i arbeidet for likestilling mellom kvinner og menn.
Les mer
Møtte statsrådene om likestilling
2014.03.03

Samarbeider om likestilling

Statsrådene Eriksson og Horne er positive til fortsatt trepartssamarbeidet om likestilling. Det kom frem på møtet bl.a. YS hadde tatt initiativ til.
Les mer
Inger Lise Rasmussen
2014.01.09

Flere menn enn kvinner vil ha mer fleksibel arbeidstid

Tre av ti menn mener arbeidstidsordningene bør bli mindre strenge. Bare en av ti kvinner mener det samme. - Samtidig viser YS Arbeidslivsbarometer at kvinner fortsatt tar det meste av arbeidet i hjemmet, påpeker Inger Lise Rasmussen, leder av YS-forbundet Negotia.
Les mer