Du er her:  - Startside  - Likestilling

Likestilling

Likestilling er mer enn fravær av diskriminering, på samme måte som like muligheter er mer enn like rettigheter. Formelt like rettigheter er en forutsetning for å skape likestilling, men dessverre ikke tilstrekkelig. Reell likestilling skapes når alle, uansett gruppetilhørighet eller personlige forhold, har like muligheter til deltakelse og utvikling. Kanskje kan vi også definere likestilling som lik rett til å være forskjellig?
amaladen
2015.07.28

Foreslå kandidater til vår likestillingspris

I 2011 mottok Amal Aden prisen på YS-konferansen. Fristen for å sende inn forslag i år er 19. august.
Les mer
Pridebannere
2015.06.29

Likeverd i arbeidslivet

«Blanda drops – lik rett til å være forskjellig.» Med pastiller og fargerike t-skjorter satt YS igjen sitt preg på paraden i Oslo Pride på lørdag.
Les mer
Nettsak2015A
2015.06.29

Bli med YS i Pride-paraden!

Lørdag 27. juni kler YS-folk seg i T-skjorter i alle regnbuens farger for å illustrere budskapet vårt: “Blanda drops – lik rett til å være forskjellig!” Vi deler også ut pastillesker med den samme teksten til publikum langs paraderuten.
Les mer
YS Likestillingspris 2014
2015.06.15

YS' likestillingspris

YS vil inspirere til at flere foreslår personer eller virksomheter til likestillingsprisen. Fristen for å sende inn forslag er satt til 19. august.
Les mer
Board
2015.04.22

Viktig arbeidslivskampanje

Annenhver mamma og hver femte pappa opplever diskriminering når de får barn. Jobbtilbud trekkes tilbake. Lønnsøkningen uteblir og karrierer stanser.
Les mer