Du er her:  - Startside  - Likestilling

Likestilling

Likestilling er mer enn fravær av diskriminering, på samme måte som like muligheter er mer enn like rettigheter. Formelt like rettigheter er en forutsetning for å skape likestilling, men dessverre ikke tilstrekkelig. Reell likestilling skapes når alle, uansett gruppetilhørighet eller personlige forhold, har like muligheter til deltakelse og utvikling. Kanskje kan vi også definere likestilling som lik rett til å være forskjellig?
Rune Bjerke
2016.10.19

Likestillingsprisen til DNB

DNB-sjef Rune Bjerke er svært stolt over at banken hans tildeles årets likestillingspris. Juryen fremhever bankens likelønnspott på 17 millioner.
Les mer
Kurs Jobb X
2016.07.31

- Få flyktninger ut i jobb

YS-leder Jorunn Berland har, sammen med de øvrige partene i arbeidslivet, utarbeidet en syvpunkts plan for å få flyktninger raskere inn i arbeid.
Les mer
Elisabeth Grieg
2016.06.24

Ber om kandidater

Nå kan du nominere kandidater til YS Likestillingspris for 2016. Fristen for å sende inn forslag er 19. august. I fjor mottok Elisabeth Grieg prisen.
Les mer
YSgjengenweb
2016.06.21

- Vis solidaritet

- Tragedien i Orlando gjør det viktigere enn noen gang å hegne om et samfunn med åpenhet og mangfold. Bli med YS i Prideparaden i Oslo lørdag!
Les mer
Tina Bru
2016.03.09

Likestilling hett igjen

- Da jeg var 18 mente jeg kvinner og menn har samme muligheter. Nå tenker jeg annerledes, sa Tina Bru fra Høyre på 8. mars-frokosten hos YS.
Les mer