Du er her:  - Startside  - Likestilling

Likestilling

Likestilling er mer enn fravær av diskriminering, på samme måte som like muligheter er mer enn like rettigheter. Formelt like rettigheter er en forutsetning for å skape likestilling, men dessverre ikke tilstrekkelig. Reell likestilling skapes når alle, uansett gruppetilhørighet eller personlige forhold, har like muligheter til deltakelse og utvikling. Kanskje kan vi også definere likestilling som lik rett til å være forskjellig?
Board
2015.04.22

Viktig arbeidslivskampanje

Annenhver mamma og hver femte pappa opplever diskriminering når de får barn. Jobbtilbud trekkes tilbake. Lønnsøkningen uteblir og karrierer stanser.
Les mer
frokostmote likestilling
2015.03.08

Diskriminering av gravide

- Vi har tatt graviditetstesten på norsk arbeidsliv. Resultatet ble "ikke bestått", sa likestillingsombud Sunniva Ørstavik på et frokostmøte i YS.
Les mer
Kvinner med barn
2015.03.05

Oppgjør med diskriminering

- Vi må ta et oppgjør med diskrimineringen av arbeidstakere som venter barn eller er i foreldrepermisjon, sier YS-leder Jorunn Berland.
Les mer
Orstavik2015web
2015.02.12

På frokostmøte hos YS

6. mars kan du høre likestillings- og diskrimineringsombud Sunniva Ørstavik gjøre rede for en ny rapport om graviditetsdiskriminering.
Les mer
YS Likestillingspris 2014
2014.10.17

Overrakte Likestillingspris

- Solidaritet er arbeidstakernes sterkeste redskap, sa Eteri Matureli og Gocha Aleksandria fra GTUC da de tok imot YS’ likestillingspris tirsdag.
Les mer