Du er her:  - Startside  - Samfunnsansvar  - Handle hvitt

Handle hvitt

Mange har etterlyst enklere regelverk for å kunne handle hvitt i hjemmet. Ordningene finnes, men har nok vært vanskelige å finne. På www.handlehvitt.no er de enkle ordningene samlet på ett sted. Nettsiden er en del av kampanjen Handle hvitt-det lønner seg å vite. Samarbeid mot svart økonomi (SMSØ) står bak kampanjen. SMSØ består av NHO, YS, LO, Unio, KS og Skatteetaten.
Handlehvitt.no

YS med i kampanjen om å handle hvitt: - Enklere enn du tror

1. november var det kampanjestart for handlehvitt.no, et opplysningsarbeid i regi av Samarbeid mot svart økonomi (SMSØ). YS er samarbeidspartner i kampanjen. - Det er enklere å følge lover og regler og handle hvitt enn folk ofte tror, sier YS-rådgiver Goran Scekic.
Les mer
Hvitkampanje

Kampanje om å handle hvitt

På handlehvitt.no får du en steg-for-steg gjennomgang av hvordan du handler hvitt. Lønn til vaskehjelp, barnepass og annen hjelp i huset kan rapporteres til Skatteetaten med noen få tastetrykk, direkte fra nettstedet. Du får også vite hvordan du betaler hvitt og skattefritt for småjobber. I tillegg finnes det en firmasjekk du kan benytte, slik at det blir lettere for deg å velge seriøse leverandører.
Les mer

YS med på å bekjempe svart økonomi

Svart økonomi er blitt et betydelig samfunnsproblem. Derfor er YS medlem av Samarbeid mot svart økonomi – en allianse mellom Skatteetaten og de sentrale partene i arbeids- og næringslivet. YS en viktig aktør i bekjempelsen av svart økonomi. Hør YS-leder Tore Eugen Kvalheims oppfordring om å bekjempe svart økonomi.
Les mer