Du er her:  - Startside  - Samfunnsansvar  - Arkiv samfunnsansvar

Ny sjokkmelding fra 1881

24.2.2012
Avdelingen til 1881på Lærdal legges ned. 28 ansatte, organisert i YS-forbundet Negotia, mister jobben.
document image 1


For nøyaktig to år siden la Opplysningen ned sin virksomhet i Fagernes. Nå ser de det nødvendig å nedlegge 28 arbeidsplasser i Lærdal. I løpet av få år har selskapet lagt ned flere hundre arbeidsplasser i distrikts-Norge.

- Dette er nok en gang en svart dag for oss som jobber i selskapet, sier Marius Bismo, hovedtillitsvalgt i YS-forbundet Negotia. Vi har jobbet hardt for å beholde arbeidsplassene i Lærdal.

Administrasjonen i selskapet har i prosessen forsøkt å starte opp et nytt selskap utenfor 1881 i håp om å skaffe nytt arbeid til de 28 arbeidstakerne. 

- Det har dessverre ikke vært nok tid til å etablere et godt nok alternativ og usikkerheten rundt dette medførte til at nedleggelsen ble en realitet på dagens styremøte, sier Bismo.

- Negotia stemte mot nedleggelsen, da vi mener at det fortsatt er grunnlag for videre drift. Selskapet har mange midlertidige ansatte i bedriften, og vi mener at det det burde vært ryddet opp i dette før man gikk til skrittet å vedta en nedleggelse, sier hovedtillitsvalgt i Negotia.

Forbundsleder i Negotia, Inger Lise Rasmussen, føler med medlemmene som nå må forlate sine arbeidsplasser:

- Dette er sørgelig. Nok en gang opplever vi at viktige distriktsarbeidsplasser legges ned og at våre medlemmer går ut i arbeidsledighet. Vi føler med de som i disse dager opplever stor usikkerhet for fremtiden og lover at forbundet skal bistå medlemmene etter beste evne i den situasjonen de nå har kommet i, sier Rasmussen.

[Tilbake]Utskriftsversjon