Partene inn til Riksmekler

5.7.2012
Forhandlingslederne for de streikende offshoreansatte på sokkelavtalene og motpartene i OLF ble kalt inn til Riksmeklingsmannen i går, onsdag 4.juli.
document image 1

 Forhandlingslederne for de streikende offshoreansatte på sokkelavtalene og motpartene i OLF ble i går, onsdag 4.juli kalt inn til Riksmeklingsmannen i Oslo klokken 15.00, for å se på mulighetene for å finne en løsning på den pågående streiken.

- Det viktigste for oss er å se om arbeidsgiverne er villige til å finne en løsning på pensjonsspørsmålet, sier forbundsleder Leif Sande i Industri Energi og Hilde-Marit Rysst, forbundsleder i Safe.

Industri Energi og SAFE gikk ut i streik etter at meklingen 22. og 23. juni med OLF ikke førte fram. 610 organiserte i de to forbundene ble tatt ut i streik fra morgenen søndag 24. juni. - Vi finner oss ikke i at arbeidsgiverne raner oss for pensjonen vår. Derfor streiker vi, sa forbundslederne Leif Sande og Hilde-Marit Rysst.

Bakgrunnen for konflikten er at ledelsen i oljeselskapene på administrativt og ensidig har bestemt å kutte i de ansattes tilleggspensjon ved avgang 62 år.

Dette handler om tillegget på toppen av AFP som de ansattes organisasjoner fikk på plass i forbindelse med tariffoppgjøret i 1998, for å bidra til en verdig og forutsigbar økonomi ved avgang for slitne ansatte. Et slikt tillegg finnes i landindustri og også i vårt største avtaleområde offshore med Norges Rederiforbund. Et slikt tillegg er også i tråd med nytt pensjonssystem.

- Det er arrogant å trumfe gjennom endring i fremforhandlede ordninger over hodene på de ansatte, samstemte forbundsleder Leif Sande i Industri Energi og Hilde-Marit Rysst, forbundsleder i Safe.

[Tilbake]Utskriftsversjon