Du er her:  - Startside  - Inntektspolitikk

Diskuterer pensjonsordningene i offentlig sektor

15.11.2010
YS-leder Tore Eugen Kvalheim sier til Aftenposten fredag at han åpner for en ny runde om pensjonsordningene i offentlig sektor. Tidligere denne uken tok YS-forbundet Parat til orde for å revurdere regjeringens påslagsmodell. Årsaken er at fjorårets pensjonsforhandlinger vil gi uheldige konsekvenser.
document image 1

YS-leder Tore Eugen Kvalheim og arbeidsminister Hanne Bjurstrøm uner YS-konferansen tidligere i høst. Arkivfoto Erik Norrud/YS

- I offentlig sektor kan en ikke kombinere jobb og pensjon, når pensjonsreformen slår inn fra årsskiftet. Det kan du i privat sektor. Det blir et dårlig regnestykke for mange i offentlig sektor, og tvinger frem endringer før eller senere, sier Kvalheim til Aftenposten fredag 12. november.

- Parat støtter arbeidslinja, hvor målet er å få flest mulig til å stå lengst mulig i jobb. Pensjonsordningen i offentlig sektor stimulerer ikke til dette, het det i utspillet fra Parats leder Hans-Erik Skjæggerud tidligere denne uken.

Fagforbundet (LO) har i følge Aftenposten signalisert at de kan være åpne for en diskusjon om pensjonsordningen seinere når de har gjort erfaringer med endringene i loven om folketrygd. Diss trer i kraft ved årsskiftet.

Unios leder Anders Folkestad sier hans medlemmer vil motsette seg endinger av pensjonsordningene i offentlig sektor, mens Arbeidsgiverorganisasjonen Spekter er tilbakeholdne.


 

[Tilbake]Utskriftsversjon