Du er her:  - Startside  - Likestilling  - Arkiv likestilling

YS under årets Skeive dager

4.7.2012
YS deltok i paraden som hadde rekordstor oppslutning i år; hele 12.000 var med og gikk fra Grønland til Studenterlunden.
document image 1

 Titusener så på fra fortauene langs ruten. YS deltok med en gruppe på ca 25 skeive og streite i alle aldre

YS-banneret har teksten "Likeverd i arbeidslivet", mens  T-skjortene hadde teksten "Blanda drops - lik rett til å være forskjellig!". I tillegg delte YS-gjengen ut blanda drops til publikum.
 
- Det å gå i paraden er både morsomt og viktig. Det er morsomt fordi det er en stor opplevelse, mens det viktige er å vise solidaritet med mangfoldet. Alle skal ha rett til å føle seg trygge nok til å være seg selv på jobben, sier Hege Herø, fagansvarlig for likestillingspolitikk i YS.

- Vi går derfor under den samme parolen som før: Likeverd i arbeidslivet. Kanskje høres det ikke så spennende ut, men egentlig er det et svært budskap. Det å være åpen betyr ikke å ha med seksuallivet sitt på jobb, men at du kan være åpen om at du har en kjæreste, være åpen om hvem familien din er, sier hun.

- Dette kan også kobles til IA-arbeidet. Hvis man kan føler seg trygg nok til å være åpen er det helsefremmende. Et godt arbeidsmiljø er ikke godt nok hvis det ikke er godt for absolutt alle. Hvis folk har store hemmeligheter som det ikke er trygt å være åpen om, er det ikke trygt nok.
 

[Tilbake]Utskriftsversjon