Du er her:  - Startside  - IA  - Arkiv IA

Økt ledighet i juni

2.8.2012
I løpet av juni økte arbeidsledigheten med 1 300 personer, viser sesongjusterte tall fra NAV. Ledigheten har nå økt tre måneder på rad.
document image 1


- Det kan indikere at det har vært et skifte på arbeidsmarkedet, sier fungerende arbeids- og velferdsdirektør Bjørn Gudbjørgsrud.

Ved utgangen av juni var det registrert 64 200 helt arbeidsledige hos NAV. Det tilsvarer 2,4 prosent av arbeidsstyrken, men er 1 300 færre personer enn på samme tid i fjor.

Tallet på nye, ledige stillinger økte med en prosent fra mai til juni. Sammenlignet med juni i fjor var det registrert to prosent færre nye ledige stillinger samme måned i år. Ledigheten økte i de fleste fylkene. Bare Sogn- og Fjordane og Buskerud hadde en mindre nedgang.

Sammenlignet med juni i fjor, er det likevel færre arbeidsledige i mange fylke. I Sør-Trøndelag er det 11 prosent færre arbeidslause enn for ett år siden, mens det er ti prosent færre arbeidsledige i Møre og Romsdal og Hordaland. I Østfold og i Vest- Agder er det seks prosent flere arbeidsledige.

 

[Tilbake]Utskriftsversjon