Du er her:  - Startside  - Inntektspolitikk

Fagforbundet sa ja

31.5.2012
- Det er uforståelig at Fagforbundet i LO har akseptert arbeidsgivernes tilbud i Oslo kommune, sier lederen for YS Oslo Kommune, Martin Moen.
document image 1

- Det bryter med prinsipper arbeidstakerne streiker for i resten av kommune-Norge, sier lederen for YS Oslo Kommune, Martin Moen, i en kommentar til at Fagforbundet, som eneste LO-forbund i Oslo kommune onsdag kveld aksepterte riksmeklerens skisse i tariffoppgjøret i Oslo kommune.

YS Oslo Kommune brøt meklingen onsdag morgen og gikk i streik sammen med Unio.

- Det er helt uforståelig at Fagforbundet i Oslo kommune ikke vil ta kampen sammen med oss andre i offentlig sektor. De har akseptert en ramme lik det LO streiker mot i staten og resten av kommune-Norge. En bestemmelse som sikrer dem mer hvis staten gir mer, er knefall for et annet tariffområde, mener Moen.

Han er også kritisk til at Fagforbundet har akseptert en avtale som i praksis legger til rette for at arbeidstakere i turnus kan bli pålagt å jobbe oftere enn hver tredje helg.

- Våre medlemmer i turnus sier tydelig at «hver tredje helg er nok». Riksmeklerens skisse sier ingenting om frivillighet, påpeker Moen.

[Tilbake]Utskriftsversjon