Du er her:  - Startside  - Om YS

Om YS

YS - Yrkesorganisasjonenes Sentralforbund - er en partipolitisk uavhengig hovedorganisasjon for arbeidstakere, etablert 17. januar 1977.

YS består av 18 forskjellige forbund, med til sammen ca 222 000 medlemmer per 1. januar 2015. Medlemmene er ansatte i alle sektorene i arbeidslivet. 

YS ble stiftet av frittstående fagforbund i erkjennelse av at man oppnår større innflytelse på samfunnsutviklingen i fellesskap enn ved å stå alene.

Kongressen er YS’ høyeste myndighet. Forbundene kan representeres med én representant for hvert påbegynte 3.000 medlem. I tillegg møter hovedstyrets medlemmer. Hovedstyret leder YS mellom kongressene. 

YS er medlem i Nordens Faglige Samorganisasjon (NFS), Den Europeiske Faglige Samorganisasjonen (EFS), Internasjonale Faglige Samorganisasjon (IFS) og ”Trade Union Advisory Committee to the OECD” (TUAC).

Administrasjonen består av 25 ansatte og holder til på Grønland i Oslo.

 
 
YS SØKER NY KOMMUNIKASJONSSJEF 
 
Vi søker en dyktig og engasjert kommunikasjonssjef til å møte arbeidstakernes behov i dagens og morgendagens arbeidsliv. 
 
YS står foran spennende politiske utfordringer, og vår nye kommunikasjonssjef vil få en sentral rolle i å videreutvikle YS som en offensiv, tydelig og nytenkende organisasjon.
 
Dine ansvarsområder vil være: 
Fagansvar for kommunikasjon og samfunnskontakt 
Medieovervåkning og analyse av politikk og samfunn
Pressekontakt og kommunikasjonsbistand til ledelsen i YS
Utvikle og gjennomføre kommunikasjonstiltak i samarbeid med fagansvarlige i sekretariatet 
Samarbeid med kommunikasjonsansvarlige i YS-forbundene 
Taleskriving for YS-lederen 
 
For å lykkes i stillingen, må du kommunisere godt både skriftlig og muntlig og ha gode samarbeidsegenskaper. Du må kunne jobbe selvstendig og være løsningsorientert og positiv. Vi forventer at du kan jobbe godt også under press og med korte frister. 
 
Høyere utdanning innen kommunikasjon eller  journalistikk er ønskelig. Du må ha innsikt i samfunns- og inntektspolitikk, og gjerne også i arbeidslivsspørsmål og samarbeidet mellom partene i arbeidslivet. 
 
Du må ha erfaring med strategisk og operativt kommunikasjonsarbeid fra politikk, presse, organisasjonsliv eller byrå. 
 
Du er en rutinert formidler både skriftlig og muntlig, samtidig som du har et klart strategisk perspektiv. Du har erfaring med å utvikle og gjennomføre strategier og kampanjer. Du ser på kommunikasjon som et verktøy for å nå politiske mål og kan skape nettverk og positive relasjoner i egen organisasjon og hos våre samarbeidspartnere. 
 
Vi kan tilby:
En spennende jobb med mange muligheter  
Et godt arbeidsmiljø med hyggelige kollegaer 
Konkurransedyktige betingelser
 
Er du vår nye kommunikasjonssjef? I tilfelle vil vi gjerne høre fra deg. Skriftlig søknad med CV sendes til eyvind.alnes@ys.no innen 5. september 2015. Kopi av vitnemål og attester vil bli etterspurt på intervju. 
 
Spørsmål vedrørende stillingen kan rettes til administrasjonsdirektør Eyvind Alnæs, telefon 482 26 313. 
 
[Tilbake]Utskriftsversjon